Един от най-големите български застрахователни брокери в България - I&G Brokers,

...
Един от най-големите български застрахователни брокери в България - I&G Brokers,
Коментари Харесай

Един от най-големите български застрахователни брокери се присъединява към американски финтех гигант

Един от най-големите български застрахователни брокери в България - I&G Brokers, разгласи, че се причислява към американския си сътрудник Acrisure. Компанията е водач във финтех развиването на пазара на застрахователни услуги и използването на изкуствен интелект при проучване на риска.

Към момента приходите на американския брокер се равняват на $4 милиарда . Групата има 14000 чиновници в 21 страни - главно в Северна Америка и Западна Европа.

Причина за обединяването е " за с цел да форсира растежа и световното водачество в дистрибуцията на застраховки ", показват от българската компания.
 Unilink закупи мажоритарен дял в българската I&G Brokers
Един от най-големите български застрахователни брокери има нов задграничен притежател

Основателят ѝ Николай Здравков остава в нея като ръководител на съвета на шефовете

Прпомняме, че през януари 2021 година I&G Brokers (Ай енд Джи Иншурънс Брокерс) притегли като вложител най-големия полски осигурителен дистрибутор Unilink Group и с това сложи началото на интернационална агресия за създаване на най-широката застрахователна дистрибуционна мрежа в района на Централна и Източна Европа.

След инвестицията в България, Unilink Group закупи Safety Broker в Румъния и Молдова и Insia в Чехия и Словакия , и все още е водач в Централна и Източна Европа с €1,3 милиарда, с което удвоява резултата си от 2021 година.

В портфолиото на американския осигурителен брокер Acrisure написа, че съчетава човешкия фактор и високите технологии , с цел да достави необятна гама от артикули, в това число обезпечаване, презастраховане и кибер услуги.

" Виждаме голям капацитет, обвързван с обмена на ноу-хау и опит, по-специално в региона на осведомителните технологии, изкуствения разсъдък, модели на дистрибуция и оценка на риска, в това число корпоративен бизнес и стратегии за съдействие със застрахователните компании ", споделя Николай Здравков - създател и шеф на Ай енд Джи Иншурънс Брокерс.

Той добавя, че като част от Acrisure, българската компания потвърждава, че тази инвестиция е неповторима и новаторска за българския пазар и дружно с придобиването през 2021 година, " отваря изцяло нови благоприятни условия за партньорства и бизнес ".

" Присъединяването към Acrisure отваря големи благоприятни условия за нашите сътрудници и чиновници на всички пазари в ЦИЕ ", акцентира и Игор Русиновски, който е изпълнителен шеф на Unilink.

Сделката изисква утвърждение от всички национални органи за защита на конкуренцията и други според условията на локалното законодателство.

За момента всички компании от групата ще продължат да оперират под локалните си марки.
 Unilink купува румънския Safety Broker
Собственикът на втория максимален български осигурителен брокер стъпва в Румъния

Придобиваната компания е водач на пазара в северната ни съседка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР